Aprašymas
€266,00
Aprašymas
Maisto netoleravimas. Ar teko apie jį girdėti? Žarnyno imuninė sistema yra didžiausia ir svarbiausia visame žmogaus organizme. Padidėjęs jautrumas maistui – tai patologinė imuninė reakcija į maisto produktus arba maisto priedus. Toks imuninis atsakas atsiranda didėjant plonosios žarnos pralaidumui. Pralaidumo didėjimą, vadinamą pralaidaus žarnyno sindromu, sukelia dietos nulemtas padidėjęs žarnyno floros rūgštingumas, vaistai, injekcijos, konservantai, alkoholis, nikotinas, stresas ir kiti veiksniai. Daugiau nei 80% imuninių gynybos reakcijų vyksta žarnyne, taip organizmas apsaugomas nuo bakterijų, virusų ir kitų ligų sukėlėjų. Sutrikus imuninės sistemos veiklai, esant pažeistam žarnyno sienelės vientisumui, alergijai ar trūkstant tam tikrų fermentų, gali pasireikšti įvairios nepageidaujamos reakcijos į maistą.
Įrodyta, kad simptomai palengvėja arba visiškai išnyksta iš raciono pašalinus maisto produktus, kuriems nustatyta stipriausia antikūnų reakcija.
Tyrimas atliekamas iš veninio kraujo.
Maisto vartojimas | Skysčių vartojimas | Kitos sąlygos |
12 val. nevalgyti, nevartoti maisto papildų. | 12 val. negerti saldintų gėrimų. | Bent 1 val. iki tyrimo nerūkyti. |
48 val. nevalgyti riebaus ir kepto maisto. | Galima gerti tik nedidelį kiekį vandens. | Vengti fizinio krūvio ir emocinės įtampos. |
Tyrimo atsakymas pateikiamas per 3-7 darbo dienas el. paštu arba per www.e-pacientas.lt