Aprašymas
Aprašymas
Vitaminas E – tai riebaluose tirpus vitaminas, kuris dar vadinamas tokoferoliu. Tai ypač svarbus organizmo antioksidantas, saugantis ląsteles nuo žalingo poveikio, lėtinantis senėjimo procesus, skatinantis audinių atsinaujinimą bei slopinantis vėžį sukeliančių medžiagų poveikį.
Pagrindiniai natūralūs vitamino E šaltiniai yra aliejai, ankštinės daržovės, riešutai, grikiai, kukurūzai, grūdai, mėsa, kiaušinio trynys, pieno produktai ir pan. Vitamino E galima rasti beveik visuose maisto produktuose, todėl šio vitamino trūkumas pasitaiko labai retais atvejais.
Vitamino E trūkumas
Deficitas gali atsirasti badavimo atveju arba organizme sutrikus riebalų įsisavinimui. Sutrinka nervų sistemos veikla, virškinimas, gali atsirasti alergija. Dėl vitamino E trūkumo moterys gali būti nevaisingos, o vyrams sumažėja lytinis potraukis ir sulėtėja spermatozoidų judrumas.
Vitamino E perteklius
Vitamino E perteklius gali būti susijęs su nusilpusiu imunitetu, sutrikusiu virškinimo, padidėja kraujavimo tikimybė, atsiranda nuovargis, odos pažeidimai.
Geriausias laikas pasirūpinti savo ir artimųjų sveikata – dabar!
Tyrimas atliekamas iš veninio kraujo.
Maisto vartojimas | Skysčių vartojimas | Kitos sąlygos |
12 val. nevalgyti, nevartoti maisto papildų. | 12 val. negerti saldintų gėrimų. | Bent 1 val. iki tyrimo nerūkyti. |
48 val. nevalgyti riebaus ir kepto maisto. | Galima gerti tik nedidelį kiekį vandens. | Vengti fizinio krūvio ir emocinės įtampos. |
Tyrimo atsakymas pateikiamas per 10-20 darbo dienų el. paštu arba per www.e-pacientas.lt